12 Kasım 2019 Salı

V.TÜRK DÜNYASI ÜNİVERSİTELİ GENÇLER YAZ OKULU

10 Nisan 2019 Çarşamba 10:57 tarihinde eklendi | 430 defa okundu

Değerli Öğrenciler;

Ahmet Yesevi Üniversitesi (Kazakistan) tarafından, Türk Dünyasının pek çok bölgesinden gelecek gençlere Türkistan’ı tanıtmak, Türk Dünyasının gençlerinin tanışmasını sağlayarak ortak kültürü anlatmak, gençlerin farklı dil ve lehçelerde gündelik temel bilgileri öğrenmesini sağlamak amacıyla Kazakistan’ın Türkistan şehrinde 22 Haziran-06 Temmuz 2019 tarihleri arasında “ V. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu“ düzenlenecektir.

Yaz Okuluna; Siyasal ve Sosyal Bilimler, Türkoloji,  Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Uluslararası İlişkiler ve Tarih Bölümlerine kayıtlı 2. ve 3. sınıf öğrenciler katılabilmektedir.

Yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerimiz için son başvuru tarihi 26 Nisan 2019 dur. Bu tarihten sonra gelecek başvurular kabul edilmeyecektir.26 Nisan 2019 tarihine kadar transkript ve başvuru belgelerinin Mevlana Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Başvuru belgesine ulaşmak için tıklayınız.

V. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu Programı hakkında genel bilgiye ulaşmak için tıklayınız.